JukkaRusi

Politiikka

Olen useaan otteeseen saanut kuulla Perussuomalaisia kutsuttavan takinkääntäjiksi nykyisessä hallituksessa. Kuitenkin perussuomalaisten ansiosta hallitus toteuttaa mm. takuueläkkeiden noston, joka auttaa kaikkein pienituloisempia vanhuksia. Omaishodon tukea korotetaan. Työttömien peruspäivärahasta ei leikata. Tähän kategoriaan kuuluu myös Yle-veron poisto n.300 000 kaikkein pienituloisimmilta. Ajettavia asioita ovat olleet ja ovat edelleen mm. nämä: Toimeentulotuella on indeksisidonnaisuus ja se siirtyy Kelan hoidettavaksi. EU-jäsenmaksu pienenee 75 miljoonalla eurolla.Solidaarisuusveroa kiristetään ja pääomatuloa korotetaan. Puoluetukea leikataan, ministerien määrää vähennettin jo. Autoveroa alennetaan. Bensaveroa ei nosteta. Romutuspalkkiota jatketaan. Yrittäjävähennys paranee. Turhaa säännöstelyä puretaan. Perhe saa itse päättä, kumi vanhempi jää kotiin hoitamaan lasta.

Tässä vain muutama esimerkki "Persujen" ajamista ja ajettavista asioista. Eli omassa puolueohjelmassa on pysytty ja pysytään. Miksei kukaan nimitä takinkääntäjiksi puoluetta (puolueita), jotka ennen vaaleja vannoivat, ettei koulutuksesta tingitä, mutta seuraavalla hengenvedolla olivatkin heikentämässä opiskelijoiden asemaa? Ihmisten tulisi ymmärtää, että puolueohjelma (ideologia) on aivan eri asia kuin hallitusohjelma. Hallitusohjelmassa ja työssä joudutaan aina kompromissiratkaisuihin. Ei yksi puolue eikä yksi ihminen yksin määrää demokraattisessa sivilisaatiossa valtion asioita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kysehän onkin hyvin pitkälti oppositiopuolueiden närkästys kun eivät päässeet hallitustyöskentelyyn paikkaamaan omia virheliikkujaan edellisissä hallituksissa. Nyt sitten ovat oppositiosta käsin, varsinkin demarit, vihreät ja vasemmistoliitto huudelleet ja syytelleet lähinnä perussuomalaisia kaiken vaalilupausten pettämisistä ja tämä sinänsä perusteeton syyttely näyttä ainakin tällä haavaa uponneen kansalaisiin varsin hyvin. Kauanko tuo sitten kestää? Jää nähtäväksi. Kansalaiset kun näyttävät olevan johdateltavissa, ns. laput silmillä ja korvilla kulkevia. ;)

Käyttäjän JukkaRusi kuva
Jukka Rusi

Hyvin sanottu Sirpa. Olen kanssasi täysin samaa mieltä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Joopa joo - tuo takuueläke toimii näin:
Annan Sinulle vaikapa 40 € ja siitä hyvästä Sinun pitää antaa minulle 150 €.
Reilua eikö vain?

Eli takuueläkettä korotetaan, mutta kansakuntamme rakentajien, eläkeläisten pitää maksaa nämä:
- asumistukea leikataan
- lääkekorvauksia pienennetään
- kansaneläkkettä alennetaan
- taksikorvauksia leikataan
- ruokavaliokorvaukset poistetaan
- tuloeroja lisätään verotuskeinoin
- sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakasmaksuja nostetaan
- vanhustenhoidon henkilöstöä vähennetään
- ja pyöritätte edelleen eläkeläisten 180 miljardin eläkerahastoja veroparatiiseissa.
- ja indeksileikkurista leikataan taas?

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Timo Soini 'plokissaan' 8.2. 2015:

"Vanhat valtapuolueet kokoomus, keskusta ja SDP ovat pitäneet vaalistarttejaan. Köyhän asia loistaa poissaolollaan.
Kokoomukselta tätä ei ole odotettukaan, mutta keskustan ja SDP: n kylmäsydämisyys hämmästyttää."

"Perussuomalaisten mielestä vain pienituloisten ostovoiman kasvu voi nujertaa laman.
Suomessa on miljoona ihmistä noin tuhannen euron kuukausituloilla. Heidän ostovoimaansa on parannettava. Heidän tulonsa käytetään suomalaisiin palveluihin Suomessa.
Perussuomalaiset eivät hyväksy leikkauksia pienituloisimmilta."

"Perussuomalaiset tuovat köyhän asian vaalikeskusteluihin.
Vaaliaktiivuus romahtaa, mikäli vaikeuksissa olevat unohdetaan sekä teoissa että puheissa."

Timo Soini
puheenjohtaja (ps.)

https://www.suomenuutiset.fi/soini-koyhan-asia-uno...

Käyttäjän JukkaRusi kuva
Jukka Rusi

Hyvin sanottu Henry. Olisin tyytyväinen jos viitsist lukea blogistani "Vouti nyhjäisee tyhjästäkin. Liittyy hivenen viimeiseen kirjoitukseeni.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Timo Soini tuon sanoi, en minä.
Ja kääntyikö takki?

Henry

Käyttäjän JukkaRusi kuva
Jukka Rusi Vastaus kommenttiin #13

Takki ei käänny! No - vitsinä voin heittää,että itsenäisyypäivänä linnanjuhlissa pannaan vähintäin smokki päälle, mutta poliitisita tavoitteissa ei tingitä, kuten päätekstissänikin käsittääkseni tuli selväksi.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

"Suomessa 460 000 eläkeläistä elää alle 1100 eurolla kuukaudessa.

Maan hallituksen leikkauslinja on järkyttävä, sanoo eläkeläisten etujärjestö Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL.

Eduskunnan tietopalvelun tuoreiden laskelmien mukaan hallitus ajaa toimillaan ainakin 27 000 eläkkeensaajaa köyhyysrajan alapuolelle, EKL muistuttaa.

”Luku vielä taatusti kasvaa, sillä laskuissa ei ole otettu huomioon eläkeläisten lääke- ja matkakorvauksiin kaavailtuja säästöjä”, liitto kirjoittaa tiedotteessaan.

Suomessa yli 460 000 eläkeläistä sai vuoden 2013 lopussa alle 1100 euron suuruista eläkettä. Pienituloisuuden raja on 1190 eurossa kuukaudessa.

Alle 1400 euron kuukausieläkettä saa yli puolet kaikista eläkkeensaajista, kaikkiaan 756 326 eläkkeensaajaa."

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/etujarjesto-hall...

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Hevosenpaska unohtui ansiolistalta.

Sirpa Lamminpää

Olisitko sinä, Jukka Rusi, valmis luopumaan kuukauden ansioistasi, ihan vaan maan pystyssä pitämiseks. Takuueläkeläisiltä menee kuukauden eläke/vuosi, jos asumistuesta lähtee se 60e/kk. Tässä vaiheessa on persujen toimia enää ihan turha puolustella, kannatus ei enää nousuun käänny.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mahtanetko hiukkasen yleistää tuossa kommentissasi asumistuen leikkauksen kanssa? Annat ymmärtää että se koskee kaikkia takuueläkettä saavia. Näinhän ei ole. Ei kaikki takuueläkettä nauttivat henkilöt ole edes asumistuen piirissä, eikä kaikki saa sellaista asumistuen määrää että siirryttäessä yleisen tukijärjestelmän piiriin tuen määrä leikkautuisi, ei ainakaan 60 euroa. Kipeimmin leikkaus koskee niitä henkilöitä jotka maksavat korkeaa vuokraa.

Findikaattorin mukaan takuueläkkeen saajia oli vuoden 2014 päättyessä 101 500.
Takuueläkkeen saajista noin puolet oli yli 60-vuotiaita. Alle 30-vuotiaita etuuden saajia oli 12 500 henkilöä eli 12 % takuueläkkeen saajista.

Ne, joilla on pienehköt asumismenot, päätyvät pikkaisen voitolle. (Uusi Suomi kirjoituksessa) http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/82900-kelan-laskel...

http://www.findikaattori.fi/fi/112

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-143393593759...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Vai pikkasen voitolle? Niin, joissain tapauksissa ehkä, jos tujoitetaan vain yhtä menoerää.

Sairas (lääkkeitä tarvitseva) menettää jo paljon, jos hän vielä asuu paikassa, josta katsotaan päästävän vain taksilla ja hän joutuu käymään saiaalassa.

Ihan turha selittää, että joku voittaa jotakin. Noin 7% saa takuueläkettä, enimmäkseen maaseudun emännät (siksi Kepu sitä vaati nostettavaksi, joka sinänsä on hyvä asia).
Suuri osa kaupungeissa asuvat eläkeläiset häviävät ja varmuudella ajetaan 27.000 eläkeläistä lisää köyhyysrajan alapuolelle.

Ja vaikka heistä puolet menisivät/kehtaisivat tai pystyisivät menemään sossuun, niin byrokratiaahan tässä vain kasvatetaan, ei sillä vientiä aviteta - päinvastoin.
Tässä yhtälössä Kepun ja varsinkin Kokoomuksen ketunhäntä kainalossa on se, että sossu maksetaan tasaverosta, eli kunta maksaa, eikä valtionveroista ja saadaan kuntatasolla taas hyvä syy "virtaviivaistaa", "poistaa päällekkäisyyksiä" ja "järkiperäistää" = lue; kuristaa palveluja.

Henry

Käyttäjän JukkaRusi kuva
Jukka Rusi

Vastaus Sirpalle. Jos todellinen tarve niin vaatii kyllä.Mutta niinhän ei tule käymään. Sirpa L.

Käyttäjän JukkaRusi kuva
Jukka Rusi

Kannattaisi lukea kirjoitukseni viimeinen lause uudelleen.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Täältä voitte lukea kymmeniä kirjoituksia ja artikkeleita, jotka koskevat eläkeläisiä - päivä päivältä:

http://vaihtoehto.weebly.com/30---31-lokakuuta-201...

Henry

Toimituksen poiminnat